Σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Σύνδεση κινητού με τηλεόραση, ένα θέμα που αφορά όλους εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε μία κορυφαία εμπειρία θέασης περιεχομένου που προέρχεται από το smartphone μας, απευθείας στην tv. Σίγουρα, η μικρή οθόνη του smartphone μπορεί να σε βολεύει στην καθημερινότητά σου για να προβάλλεις εύκολα και γρήγορα εικόνες, βίντεο και έγγραφα. Τί κάνεις όμως όταν χρειάζεται να αναπαραγάγεις μία ταινία, ένα online game η μία skype συνομιλία σε μία μεγαλύτερη οθόνη; Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, συγκεντρώσαμε για σένα όλους τους τρόπους και τα βήματα για να πραγματοποιήσεις την τέλεια σύνδεση κινητού με τηλεόραση, χωρίς κολλήματα και lags.

Σύνδεση κινητού με τηλεόραση: Ενσύρματα ή ασύρματα;

Οι βασικοί τρόποι για την σύνδεση κινητού με τηλεόραση διακρίνονται σε ενσύρματους και ασύρματους. Το ποιον από αυτούς θα επιλέξεις εξαρτάται από τους 2 εξής παράγοντες:

  • Αν η τηλεόρασή σου είναι smart ή διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης στο internet
  • Αν το internet του σπιτιού σου είναι αρκετά γρήγορο και σταθερό για να υποστηρίξει μία ασύρματη σύνδεση.

Ας τους δούμε όμως αναλυτικότερα, ώστε να επιλέξεις αυτόν που σε βολεύει περισσότερο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ενσύρματοι τρόποι για σύνδεση κινητού με τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI

(Συνίστανται για αργές συνδέσεις internet ή για σύνδεση με TV χωρίς internet)

Με τις χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ που προσφέρουν οι κλασικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, οι συνδέσεις κινητού – τηλεόρασης συνήθως καταλήγουν σε… φιάσκο ή εμφανίζουν πολλά lags. Γι’ αυτό, το καλώδιο αποτελεί μία σίγουρη επιλογή η οποία θα σου λύσει τα χέρια όταν θα θελήσεις να προβάλεις τις φωτογραφίες σου ή τις αγαπημένες σου ταινίες. Από κει και πέρα, ο τύπος σύνδεσης διαφέρει από το αν η συσκευή σου είναι Android ή ανήκει στο οικοσύστημα της Apple.

1. Σύνδεση κινητού Android με τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI

Για την ενσύρματη σύνδεση της τηλεόρασης με το Android smartphone ή tablet σου μέσω HDMI, χρειάζεται να διαθέτεις καλώδιο HDMI και έναν προσαρμογέα USB OTG (On-The-Go) ή εναλλακτικά έναν προσαρμογέα MHL (Mobile High-definition Link). Στην περίπτωση που η τηλεόρασή σου είναι αρκετά παλιά και δεν υποστηρίζει το πρότυπο HDMI, αλλά κάποιο από τα παλιότερα όπως DVI, DisplayPort και VGA, τότε θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις την σύνδεση με καλώδιο Slimport.

Από τη στιγμή που διαθέτεις τα κατάλληλα εξαρτήματα, τότε τα βήματα για να πραγματοποιήσεις την σύνδεση κινητού με τηλεόραση είναι πολύ απλά και συνοψίζονται στα εξής:

Βήμα 1ο: Σύνδεσε τον προσαρμογέα με τη η θύρα micro USB της συσκευής σου.

Βήμα 2ο: Σύνδεσε μία τροφοδοσία στον προσαρμογέα. Ανάλογα με τον τύπο του, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία θύρα USB ή ένα βύσμα.

Βήμα 3ο: Σύνδεσε το καλώδιο HDMI στον προσαρμογέα σου.

Βήμα 4ο: Σύνδεσε το καλώδιο HDMI σε μία από τις συνδέσεις HDMI οι οποίες βρίσκονται στην πλάτη της τηλεόρασής σου.

Βήμα 5ο: Εντόπισε με το τηλεχειριστήριό σου την πηγή όπου πραγματοποιείται η σύνδεση του κινητού με τηλεόραση μέσω HDMI και πρόβαλε την εικόνα της.

2. Σύνδεση iPhone ή iPad με τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI

Η ενσύρματη σύνδεση είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας και για τις συσκευές της Apple, ωστόσο ο προσαρμογέας που θα χρειαστείς είναι διαφορετικός. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Lightning digital AV adapter για έξοδο HDMI ή Lightning to VGA adapter για τις πιο παλιές τηλεοράσεις. Μάλιστα, η σύνδεση με τον επίσημο adapter της Apple είναι plug-and-play και δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση. Απλά θα δεις την εικόνα του smartphone σου απευθείας στην τηλεόραση.

Ασύρματοι τρόποι για σύνδεση κινητού με τηλεόραση

(Συνίστανται για γρήγορες συνδέσεις internet, χωρίς απώλειες)

Θεωρητικά, όταν στον ίδιο χώρο έχουμε ένα smartphone και μία tv που συνδέεται στο internet, τότε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία ασύρματη σύνδεση. Στην πράξη όμως, αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς σπάνια πραγματοποιείται επιτυχημένη σύνδεση κινητού με τηλεόραση χωρίς προβλήματα, κυρίως λόγω του αργού internet. Αν πάλι οι ταχύτητες του προγράμματός σου είναι εξαιρετικά υψηλές και σταθερές, όπως αυτές της SkyTelecom, τότε σίγουρα θα μπορείς να προβάλεις το περιεχόμενο του κινητού σου στην τηλεόραση χωρίς lags και απώλεια σήματος. Ας δούμε όμως τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να πραγματοποιήσεις μία ασύρματη σύνδεση:

1. Ασύρματη σύνδεση κινητού με Smart TV

Έχεις smart tv; Τέλεια. Σύνδεσέ την στο οικιακό σου δίκτυο internet και στη συνέχεια άνοιξε το smartphone σου, πήγαινε στις ρυθμίσεις του και πάτα την επιλογή «ασύρματη προβολή». Έτσι, το κινητό θα εντοπίσει την τηλεόραση και θα πραγματοποιήσει pairing, προβάλλοντας το περιεχόμενό του στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Αυτή η λειτουργία σύνδεσης ονομάζεται Miracast στις Android συσκευές και AirPlay στις IOS.

2. Ασύρματη σύνδεση κινητού με τηλεόραση μέσω Chromecast

Πρόκειται για μία ακόμη λύση για την σύνδεση του smartphone σου με οποιαδήποτε τηλεόραση, smart ή μη. Η Chromecast συσκευή συνδέεται στην τηλεόρασή σου μέσω HDMI και ουσιαστικά της χαρίζει πρόσβαση στο internet. Αφού λοιπόν συνδέσεις το Chromecast με την τηλεόρασή σου, κατέβασε την εφαρμογή Google Home από το Google Play και συγχρόνισε. Έτσι, θα μπορείς να στριμάρεις τα πάντα από το κινητό στην τηλεόρασή σου.

Γρήγορο internet: Απαραίτητη προϋπόθεση για την σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχημένη σύνδεση κινητού με τηλεόραση είναι το γρήγορο και αξιόπιστο internet. Κάνε λοιπόν το βήμα και επίλεξε την πιο αξιόπιστη εταιρεία παροχής γρήγορου ίντερνετ στην Ελλάδα, τη SkyTelecom.

Ανακάλυψε τώρα τα best seller προγράμματα της SkyTelecom από 17,90€.

Για να είσαι μάλιστα απόλυτα σίγουρος για την επιλογή σου, η εταιρεία σου προσφέρει μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμαστική περίοδο.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Σύνδεση κινητού με τηλεόραση»;

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση