Αργεί να φορτώσει τις σελίδες; Μην σκας!

Αργεί να φορτώσει τις σελίδες; Μην σκας!

«Αργεί να φορτώσει τις σελίδες» ή «σέρνεται το internet»: δύο διαφορετικές φράσεις με το ίδιο νόημα που όλοι μας αναφωνούμε τουλάχιστον μία φορά μέσα στη… μέρα. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που κάνουν το internet του σπιτιού ή της επιχείρησής σου να μην «τραβάει»; Και κυρίως, πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε έξυπνα και αποτελεσματικά; Μάθε περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Tο Internet αργεί να φορτώσει τις σελίδες σου γιατί…

1# Ο browser σου είναι υπερφορτωμένος

Συμβαίνει ακόμα και στους καλύτερους… υπολογιστές! Μήπως σου αρέσει να σερφάρεις ανοίγοντας 50 διαφορετικά tabs ταυτόχρονα; Ή μήπως έχεις προσθέσει στον browser σου όλα τα extensions που κυκλοφορούν για… εφέ στους συναδέλφους σου; Πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση, ξεκίνα με ένα καλό ξεκαθάρισμα στα tabs.  Όταν το τελειώσεις, κάνε μία επανεκκίνηση του Chrome ή του Firefox με απενεργοποιημένα όλα τα περιττά πρόσθετα.

2# Το site που επισκέπτεσαι αργεί να φορτώσει τις σελίδες

Ναι, είναι αλήθεια: οι νέες ιστοσελίδες ενδέχεται να φορτώνουν πιο αργά από τις παλιές. Αυτό συμβαίνει λόγω της πιο πολύπλοκης κατασκευής τους ώστε να είναι συμβατές με pc, tablet και smartphones. Ταυτόχρονα, είναι πιο πλούσιες σε περιεχόμενο, προσφέροντας βίντεο, εικόνες και πολλές ακόμα λειτουργίες που κάνουν το άνοιγμά τους να καθυστερεί. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι περισσότερες νέες ιστοσελίδες έχουν κατά μέσο όρο μέγεθος 2,1 MB, αριθμό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο μίας δεκαετίας πριν. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πιο δυνατή κρυπτογράφηση προκειμένου να αποτρέπονται οι επιθέσεις χάκερ, κάτι που στην πράξη μειώνει την ταχύτητα φόρτωσής τους.

3# Η συσκευή σου χρειάζεται format

Όταν οι συσκευές μας δεν μπορούν να εκτελέσουν ακόμα και την πιο απλή λειτουργία, να φορτώσουν δηλαδή τις σελίδες του internet, τότε χρειάζεται να αναλάβουμε δράση. Σε μία τέτοια περίπτωση, το πρώτο σου βήμα είναι να κλείσεις όλες τις εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Αν δεν λειτουργήσει, το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι ένα format στο pc ή μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο smartphone ή το tablet σου. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται και πάλι, καλύτερα να συμβουλευτείς έναν τεχνικό ή να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο αλλαγής συσκευής.

4# To router σου τα «χάνει»!

Router: μία λέξη, χιλιάδες αναμνήσεις. Θυμάσαι τότε που πάλευες ολόκληρο το βράδυ για να φτιάξεις τις ρυθμίσεις του ώστε να λειτουργήσει σωστά το internet; Ή την άλλη φορά που του άλλαζες θέσεις μέσα στο σπίτι μήπως και πάρει μπρος; Και να ήταν μόνο αυτά… Όταν το router δεν είναι αξιόπιστο, τότε θα έχεις συνέχεια θέματα με την ταχύτητα του Internet.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

5# Το δίκτυο του σπιτιού σου είναι υπερφορτωμένο…

Όταν συνδέονται πολλοί στο ίδιο δίκτυο, τότε ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, ένα σύγχρονο σπίτι μπορεί να αποτελείται από πολλά μέλη. Όταν όλοι είναι συνδεδεμένοι στο Internet στριμάροντας ή ανεβάζοντας περιεχόμενο, τότε οι ταχύτητες downloading ενδέχεται να μην μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους.

6# Το internet του σπιτιού σου… «δεν»!

Αυτός είναι και ο πιο συνήθης λόγος για τον οποίο το internet αργεί να φορτώσει τις σελίδες. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιωτικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ στην Ελλάδα υπόσχονται ταχύτητες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν ούτε να αγγίξουν. Έτσι, μένεις ξεκρέμαστος, χωρίς να καταφέρνεις να πραγματοποιήσεις σωστά τις online δραστηριότητές σου.

Αργεί να φορτώσει τις σελίδες; Υπάρχει λύση!

Ο πάροχος internet που έχεις επιλέξει είναι σημαντικό να μπορεί να εξυπηρετήσει στο 100% τις πραγματικές σου ανάγκες, προσφέροντάς όλα όσα σου υπόσχεται. Εφόσον λοιπόν το internet του σπιτιού ή του γραφείου σου αργεί να φορτώσει τις σελίδες, δεν έχεις παρά να καλέσεις την εξυπηρέτηση πελατών ώστε να την ενημερώσεις για το πρόβλημα και να στείλει άμεσα έναν εξειδικευμένο τεχνικό στο χώρο σου.

Εάν πάλι το πρόβλημα δεν λυθεί ούτε και τότε, τότε η επιλογή σου είναι μία: να αλλάξεις πάροχο. H SkyTelecom είναι η 1η εταιρεία που φέρνει στην Ελλάδα το Internet Υπερυψηλών Ταχυτήτων 500Mbps με εγγύηση άριστης λειτουργίας. Σερφάρεις ταυτόχρονα από διαφορετικές συσκευές; Απολαμβάνεις online gaming & live video streamingς Κανένα πρόβλημα. Mε το μεγαλύτερο Download έως 500Mbps και με σταθερό Upload δεν υπάρχουν όρια στο σερφάρισμα.

Έλα σήμερα στον κόσμο της SkyTelecom και απόλαυσε το πιο γρήγορο και αξιόπιστο στην Ελλάδα.

Ανακάλυψε τώρα τα best seller προγράμματα της SkyTelecom από 17,90€.

και επωφελήσου τώρα με μία ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο Try&Buy.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Αργεί να φορτώσει τις σελίδες; Μην σκας»;
Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε αφορούν στο νέο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση