Τηλεργασία: Κάνε τη να πετύχει!

Τηλεργασία: Κάνε τη να πετύχει!

Τηλεργασία (remote working), μία νέα, πολλά υποσχόμενη μορφή εργασιακής απασχόλησης που έρχεται να αλλάξει την αγορά εργασίας όπως την ξέρουμε. Στις μέρες μας, οι τεχνολογικές εξελίξεις κα η διαδικτυακή οικονομία ανοίγουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές στον κλάδο της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας. Πλέον, η μέθοδος της εργασίας εξ’ αποστάσεως μέσω υπολογιστή έρχεται να προστεθεί ως μία win-win εργασιακή σχέση με την επιτυχία της να βασίζεται κυρίως σε μεγάλο βαθμό στην αμοιβαία εμπιστοσύνη εργοδότη – εργαζόμενου.

Μία παγκόσμια τάση έρχεται και στην Ελλάδα

Κι ενώ η εφαρμογή της στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α είναι εξαιρετικά διαδεδομένη, στην Ελλάδα την γνωρίσαμε κάτω από έκτακτες συνθήκες, ως αναγκαίο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία του κορωνοϊόυ COVID-19. Ακόμα και έτσι όμως, η αρχή έγινε και η τηλεργασία αναμένεται πλέον να κατακτήσει γρήγορα το μερίδιο που της αρμόζει στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσε μελλοντικά να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τηλεργασία & τα οφέλη της για τις επιχειρήσεις

Έξυπνη, ευέλικτη και κυρίως αποδοτική, η τηλεργασία δεν περνά απαρατήρητη από καμία επιχείρηση που θέλει να εξελίσσεται και να εναρμονίζεται στις παγκόσμιες τάσεις. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά της πλεονεκτήματά της περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων
  • Ενισχύει το αίσθημα ικανοποίησής τους
  • Μειώνει τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης
  • Μπορεί να εφαρμοστεί είτε καθολικά είτε σε συνδυασμό με εργασία που απαιτεί φυσική παρουσία του εργαζόμενου στην επιχείρηση.

Τηλεργασία: Τι προσφέρει στους εργαζόμενους

Στην πράξη, η τηλεργασία για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι θα δουλεύουν κανονικά, όπως θα δούλευαν από το γραφείο τους, με την διαφορά ότι το κάνουν από τον προσωπικό τους χώρο. Έτσι, τους προσφέρει μία σειρά από οφέλη όπως:

  • Εξοικονομεί χρόνο & κόστος από τις καθημερινές μετακινήσεις από & προς την δουλειά
  • Ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους να προσαρμόζουν την εργασία τους σε κάθε φάση της ζωής τους
  • Εξασφαλίζει καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
  • Προσφέρει την δυνατότητα εργασίας από οπουδήποτε, όπως για παράδειγμα το σπίτι ή το εξοχικό ενός εργαζόμενου.

Τηλεργασία: Τα 5 βήματα για την επιτυχία

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεργασία μπορεί να αποτελέσει μία win-win situation για όλους. Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για να πετύχει τους σκοπούς της; Ας δούμε αναλυτικά όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν από κοινού επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχημένη εφαρμογή της:

#1 Αμοιβαία εμπιστοσύνη εργαζόμενων & επιχείρησης

Στις κλασικές μορφές εργασίας, τα αποτελέσματα αξιολογούνται σε μεγάλο βαθμό από τη φυσική παρουσία των εργαζομένων. Στην τηλεργασία ωστόσο, η απόδοση αξιολογείται κυρίως από την επίτευξη προκαθορισμένων στόχων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση σύγχρονων συστημάτων αξιολόγησης και μέτρησης απόδοσης που θα δημιουργούν αμοιβαία εμπιστοσύνη.

#2 Υιοθέτηση κανόνων ασφαλείας

Η απομακρυσμένη σύνδεση ενός υπολογιστή στο εταιρικό δίκτυο ενδέχεται να ενέχει κινδύνους ασφαλείας. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η χρήση αξιόπιστου Wi-Fi, antivirus, καθώς και VPN (Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου) το οποίο θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της σύνδεσης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

#3 Αξιοποίηση των κατάλληλων online εργαλείων

Τα εργαλεία της τεχνολογίας για αποτελεσματική τηλεργασία είναι πολλά. Μάλιστα, αρκετά από αυτά είναι διαθέσιμα και δωρεάν. Τα πιο απαραίτητα για κάθε επιχείρηση είναι τα εξής:

  • Μία πλατφόρμα συνομιλίας μέσω κειμένου, ήχου ή βίντεο όπως το Slack ή το Microsoft Teams
  • Μία πλατφόρμα Project Management όπως αυτές της Asana και της Trello.
  • Μία σουίτα εφαρμογών γραφείου για επιφάνειες εργασίας. Οι δυο πιο δημοφιλείς δεν είναι άλλες από τα Microsoft Office και την G Suite.

4# Διατήρηση της καθημερινής επικοινωνίας

Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα μειονεκτήματα της τηλεργασίας είναι το αίσθημα απομόνωσης που ενδέχεται να νιώσει ο εργαζόμενος. Ένα πρωινό skype meeting ή μία τηλεδιάσκεψη μπορεί να λειτουργήσει θετικά, υπενθυμίζοντας στα μέλη της ομάδας ότι εργάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον για την επίτευξη κοινών στόχων. Ακόμα και ένα online meeting εκτός δουλειάς, με στόχο την ψυχαγωγία και τις συζητήσεις για διάφορα θέματα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας.

5# Σωστή επιλογή εξοπλισμού & παρόχου Internet

Τηλεργασία χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν γίνεται. Και όταν μιλάμε για εξοπλισμό, αναφερόμαστε στο laptop και κυρίως στο Internet που χρησιμοποιούμε. Εφόσον λοιπόν ο φορητός υπολογιστής μας ανταποκρίνεται στο είδος χρήσης μας, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με την σύνδεση του Internet στο χώρο μας.

Τα νέα πακέτα της SkyTelecom αποτελούν την ιδανική επιλογή για τηλεργασία, καθώς προσφέρουν ασυναγώνιστες και εγγυημένες ταχύτητες 500Mbps χάρη στο νέο της ιδιόκτητο δίκτυο. Την ώρα που οι άλλες εταιρείες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών για streaming, uploading & τηλεργασία, η SkyTelecom δεσμεύεται για:

  • Κλειδωμένες ταχύτητες 24/35/50/100/500 Mbps
  • Σταθερό λογαριασμό
  • Ανταγωνιστικές τιμές
  • Εξατομικευμένα πακέτα για ιδιώτες και επιχειρήσεις
  • Δυνατότητα δωρεάν Try δοκιμής.

Έτσι, μπορείς να εργάζεσαι από το σπίτι με ασφάλεια και σιγουριά, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων πακέτων της SkyTelecom. Ανακάλυψε το πακέτο που θα καλύψει άριστα τις ανάγκες σου για τηλεργασία στο www.skytelecom.gr

Ανακάλυψε τώρα τα best seller προγράμματα της SkyTelecom από 17,90€.

και επωφελήσου τώρα με μία ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο Try&Buy.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο με θέμα «Τηλεργασία: Κάνε την να πετύχει!»
Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση