Αύξηση ταχύτητας ίντερνετ: 6+1 χρήσιμα tips

Αύξηση ταχύτητας ίντερνετ: 6+1 χρήσιμα tips

Αύξηση ταχύτητας ίντερνετ, ένα θέμα που σίγουρα σε απασχολεί. Ναι, το internet αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές ευκολίες τις καθημερινότητάς μας. Τα πράγματα όμως θα ήταν πολύ καλύτερα αν λειτουργούσε και όπως θα έπρεπε: σε πραγματικά υψηλές ταχύτητες. Μήπως λοιπόν και η δική σου σύνδεση στο internet δε μπορεί να φτάσει τις ταχύτητες που σου υπόσχεται ο πάροχός σου; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δες πώς μπορείς να την βελτιώσεις!

Αυτά είναι τα βήματα για αύξηση ταχύτητας ίντερνετ:

1# Έλεγξε την καλωδίωση

αύξηση ταχύτητας ίντερνετ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι τα καλώδια του modem/router και η σύνδεσή τους με τον υπολογιστή και την πρίζα του τηλεφώνου σου. Έλεγξε λοιπόν αν έχουν τοποθετηθεί με το σωστό τρόπο!

2# Βάλε φίλτρο σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές

Το φίλτρο είναι απαραίτητο για συσκευές όπως το τηλέφωνο, το fax και ο συναγερμός, καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα τυχόν αποσυνδέσεων. Γι’ αυτό, στην περίπτωση που δεν το έχεις ήδη τοποθετήσει, καλύτερα να το κάνεις το συντομότερο δυνατό!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

3# Απομάκρυνε συσκευές που προκαλούν παρεμβολές στο router

Ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές ενδέχεται να προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που επηρεάζουν την απόδοση του internet. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Τα ασύρματα τηλέφωνα και η βάση τους
  • Τα baby monitors
  • Οι φούρνοι μικροκυμάτων
  • Τα σεσουάρ μαλλιών
  • Οι λάμπες αλογόνου

Αν λοιπόν το router σου βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτές τις συσκευές, τότε καλύτερα να τις απομακρύνεις.

4# Η σωστή θέση router για αύξηση ταχύτητας ίντερνετ

Το ιδανικό σημείο για την τοποθέτησή του πρέπει να βρίσκεται στην πιο κεντρική θέση μέσα στο σπίτι, σε κάποιο ψηλό σημείο. Τοποθέτησέ το ιδανικά πάνω από κάποιο ντουλάπι ή ψηλό ράφι. Με αυτό τον τρόπο, θα πετύχεις τη βέλτιστη κάλυψη και σωστή διανομή του σήματος στο χώρο, απολαμβάνοντας μία καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

5# Κάνε update στον browser σου

Χρησιμοποιείς Chrome, Firefox ή κάποιον άλλο browser; Με όποιον περιηγητή κι αν σερφάρεις στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να πραγματοποιείς τις τακτικές αναβαθμίσεις του. Έτσι, θα είναι όσο πιο γρήγορος και ενημερωμένος γίνεται, με τα λιγότερα δυνατά κολλήματα.

6# Restart στο router

Η καλή λειτουργία του internet ξεκινά από το router. Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις διακοπές ή προβλήματα, τότε η επανεκκίνησή του μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση. Απενεργοποίησέ το από τον διακόπτη του και κάνε restart. Στη συνέχεια, έλεγξε αν πραγματοποιήθηκε αύξηση ταχύτητας ίντερνετ.

+1. Αύξηση ταχύτητας ίντερνετ με… αλλαγή παρόχου!

Μήπως έχεις ήδη δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να πραγματοποιήσεις την πολυπόθητη αύξηση ταχύτητας ίντερνετ, αλλά ακόμα να τα καταφέρεις; Μην το ψάχνεις άλλο! Έλα στη SkyTelecom και απόλαυσε πραγματικά γρήγορες ταχύτητες έως 500Mbps χωρίς καμία απώλεια. Επίλεξε το πρόγραμμα Double Play ή Internet Only που ταιριάζει στις ανάγκες σου και επωφελήσου από:

  • Τις σταθερές μεγάλες ταχύτητες
  • Τον σταθερό λογαριασμό
  • Την δέσμευση πραγματικής ταχύτητας
  • Τις ανταγωνιστικές τιμές
  • Την κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Ζήσε κι εσύ την εμπειρία του πιο γρήγορου Ίντερνετ στην Ελλάδα με την εγγύηση ποιότητας της SkyTelecom. Ανακάλυψε τώρα τα best seller προγράμματα της από 17,90€.

και επωφελήσου τώρα με μία ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο Try&Buy.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Αύξηση ταχύτητας ίντερνετ: 6+1 χρήσιμα tips»;

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο SkyTelecom Blog!

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση