Γιατί η Πελοπόννησος έχει αργό internet;

Γιατί η Πελοπόννησος έχει αργό internet;

Γιατί η Πελοπόννησος έχει αργό internet; Ενώ η ιστορική περιφέρεια γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια χάρη στους νέους της αυτοκινητόδρομους και, φυσικά, τον τουρισμό, παραμένει σημαντικά πίσω στον τομέα του internet υπερυψηλών ταχυτήτων. Είναι γεγονός ότι τόσο οι κάτοικοί όσο και οι επισκέπτες της, ειδικά στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα των αργών ταχυτήτων σύνδεσης, καθώς και των τακτικών διακοπών στο internet. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, οι πραγματικές ταχύτητες internet διαφέρουν κατά πολύ από αυτές που υπόσχονται οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Απογοητευτικές οι ταχύτητες ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους· η μέση ταχύτητα σύνδεσης internet στην Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλότερη από τον παγκόσμιο, αλλά και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πρόσφατη έρευνα της ΕΕΤΤ έδειξε ότι η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Ελλάδα ανέρχεται στα 16,39 Mbps. Όπως είναι λογικό, οι πιο υψηλές ταχύτητες σημειώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την Πελοπόννησο να κινείται ακόμα στους πιο αργούς… «ρυθμούς», λόγω απουσίας επενδύσεων σε νέα υπερσύγχρονα δίκτυα.

Κι ενώ η Ελλάδα αποτελεί ουραγό σε αυτόν τον τομέα, στο εξωτερικό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με στοιχεία του διεθνή οργανισμού της Ookla, η μέση ταχύτητα πρόσβασης παγκοσμίως σε δίκτυα σταθερής κυμαίνεται στα 59,45 Mbps. Ως αποτέλεσμα, η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με το πιο αργό internet παγκοσμίως και συγκεκριμένα στην θέση 93.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αργές ταχύτητες, υψηλές χρεώσεις

Εκτός όμως από τις αργές ταχύτητες, απογοητεύουν και οι υψηλές χρεώσεις των παρόχων. Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα μας, η σύνδεση για ένα πακέτο double play με ταχύτητα άνω των 100 Mbps, χρεώνεται πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα παραμένει επίσης πιο ακριβή από τον ευρωπαικό μέσο όρο και σε όλες τις κατηγορίες πακέτων (απλή σύνδεση, double play, triple play).

Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν!

Με το πρόβλημα του αργού internet να κυριαρχεί στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η απάντηση έρχεται από την SkyTelecom. Πρόκειται για τον πρώτο ιδιωτικό πάροχο στην Ελλάδα που επενδύει στο internet υπερυψηλών ταχυτήτων, δημιουργώντας ένα καινοτόμο δίκτυο με πραγματικές ταχύτητες 500Mbps. Η λειτουργία του έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ σταδιακά αναμένεται να ενσωματώσει ακόμα περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.  Πλέον, οι κάτοικοι των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας μπορούν να απολαμβάνουν τις πιο υψηλές ταχύτητες στη χώρα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα τους σημεία. Μεταξύ άλλων, τα νέα πακέτα Double Play & Internet Only της SkyTelecom προσφέρουν:

  • Εγγύηση ταχύτητας
  • Σταθερά υψηλές ταχύτητες downloading / uploading
  • Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών
  • Πακέτα για κάθε νοικοκυριό, επαγγελματία ή επιχείρηση
  • Σταθερούς λογαριασμούς και ανταγωνιστικές τιμές
  • Δυνατότητα Δωρεάν Try&Buy δοκιμής.

Ανακάλυψε τώρα τα best seller προγράμματα της SkyTelecom από 17,90€.

και επωφελήσου τώρα με μία ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο Try&Buy.

Είσαι κάτοικος των νομών των Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας;
Έλα ΣΗΜΕΡΑ στη SkyTelecom & ανακάλυψε το πιο γρήγορο & αξιόπιστο Internet στην Ελλάδα με ταχύτητες 500
Mbps και δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικής περιόδου.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση