Προστασία προσωπικών δεδομένων: 10 συμβουλές για περισσότερη ασφάλεια!

Προστασία προσωπικών δεδομένων: 10 συμβουλές για περισσότερη ασφάλεια!

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντική για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Καθημερινά, κάνουμε χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, αλλά οδηγούν σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και η βελτίωση της απόδοσής της. Αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να σταματήσουμε τη χρήση των συσκευών και του διαδικτύου, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποιους τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας και πιο πράσινο διαδίκτυο:

#1 Κράτα τη συσκευή σου όσο πιο πολύ μπορείς

Είναι καλύτερο να επιδιορθώσεις ή να αναβαθμίσεις μια συσκευή από το να αγοράσεις μια καινούρια. Μπορείς να αλλάξεις το λογισμικό του υπολογιστή σου, ώστε να λειτουργεί καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Ενώ, μπορείς να αγοράσεις επιπλέον μνήμη για το κινητό σου τηλέφωνο.

#2 Μην πετάς την παλιά σου συσκευή, αλλά ανακύκλωσέ την

Εάν χρειάζεται να αντικαταστήσεις την παλιά σου συσκευή, τότε προτίμησε να την ανακυκλώσεις σε έναν ειδικό κάδο, ώστε να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον με απορρίμματα.

#3 Εάν λατρεύεις το streaming, τότε προτίμησε μικρότερη οθόνη

Είναι καλύτερο να παρακολουθείς βίντεο στο κινητό σου τηλέφωνο ή στο tablet απ’ ότι σε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης. Έτσι, καταναλώνεις έως και 100 φορές λιγότερη ενέργεια.

Επιπλέον, προτίμησε τη σύνδεσή σου στο WiFi, καθώς με τη χρήση των δεδομένων και του δικτύου 4G ή 5G σπαταλάς 4 φορές περισσότερη ενέργεια.

#4 Εξοικονόμηση ενέργειας

Ενεργοποίησε τη λειτουργία «εξοικονόμηση ενέργειας» ή “eco” σε όποιες συσκευές υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία.

Επιπλέον, απενεργοποίησε το GPS και το Bluetooth, όταν δεν κάνεις χρήση, καθώς καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Ενώ, βάλε σε “sleep mode” τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σου, εάν δεν τα χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

#5 Μείωσε τον όγκο των δεδομένων που έχεις αποθηκεύσει στο cloud

Διέγραψε τα emails που δε χρειάζεσαι, καθώς «δεσμεύουν» το διαθέσιμο χώρο. Επιπλέον, αφαίρεσε από το cloud φωτογραφίες και βίντεο που δε χρειάζεσαι πια.

#6 Κάνε χρήση των online services για εξοικονόμηση ενέργειας

Οργάνωσε περισσότερες ηλεκτρονικές συναντήσεις και απόφυγε τις μετακινήσεις σου, ώστε να μειώσεις τις εκπομπές των ρύπων.

#7 Κάνε το σπίτι σου …πιο «έξυπνο»

Επίλεξε «έξυπνες» συσκευές, όπως air-condition, καφετιέρα και τηλεόραση, ώστε να τις ελέγχεις απομακρυσμένα από το κινητό σου. Επιπλέον, αντικατάστησε τις συμβατικές λάμπες με «έξυπνες» για να μην τις ξεχνάς ποτέ ανοιχτές.

#8 Δώρισε τη συσκευή σου

Εάν θέλεις να αλλάξεις την ηλεκτρική συσκευή σου, ενώ λειτουργεί ακόμα, τότε μπορείς να τη δωρίσεις σε ιδρύματα και μη κοινωφελείς οργανισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνεις το προσδόκιμο της λειτουργίας της και μειώνεις την περιβαλλοντική ρύπανση.

#9 Επίλεξε τη σκουρόχρωμη λειτουργία οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας

Η σκουρόχρωμη λειτουργία της οθόνης του υπολογιστή σου, καθώς και του κινητού σου τηλεφώνου, εξοικονομούν ενέργεια και βοηθάνε στη συγκέντρωσή σου χωρίς να σε αποσπά η εκτυφλωτική λάμψη του «λευκού φόντου».

#10 Προτίμησε το ασύρματο δίκτυο για σύνδεση στο διαδίκτυο από την οπτική ίνα

Απόφυγε τα δίκτυα χαλκού ή την οπτική ίνα, τα οποία δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Προτίμησε το ασύρματο δίκτυο για τη σύνδεσή σου στο διαδίκτυο με τη χρήση ασύρματων πυλώνων. Έτσι, έχεις τη βέλτιστη ισχύ σήματος και γρήγορες ταχύτητες χωρίς υψηλούς περιβαλλοντικούς ρύπους.

Έλα στη SkyTelecom, για εξοικονόμηση ενέργειας & χρόνου

Γνώρισε κι εσύ το πανίσχυρο ασύρματο Ίντερνετ της SkyTelecom και εξοικονόμησε ενέργεια με τρία απλά και γρήγορα βήματα.

  1. Μπες  στο skytelecom.gr.
  2. Επίλεξε ανάμεσα στα πιο αξιόπιστα προγράμματα wireless Internet της αγοράς εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο.
  3. Απόλαυσε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης!
Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «10 τρόποι για εξοικονόμηση ενέργειας & πιο πράσινο διαδίκτυο»;
Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση