Ενίσχυση σήματος Wi-Fi

Ενίσχυση σήματος Wi-Fi

Ενίσχυση σήματος Wi-Fi, ένα θέμα που αφορά κυριολεκτικά κάθε συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας. Υπάρχει άραγε έστω και ένα σπίτι ή επαγγελματικός χώρος που να διαθέτει ισχυρό σήμα σε κάθε του δωμάτιο, χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού πέραν του router; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό, καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι αρνητική. Όπως θα έχεις διαπιστώσει ήδη προφανώς από την εμπειρία σου στον προσωπικό σου χώρο, το Wi-Fi  παρουσιάζει πολλά «dead spots». Αυτός είναι και ο λόγος που το internet δεν πιάνει σε όλα τα δωμάτια, ή που το streaming του Netflix παγώνει κάθε λίγο και λιγάκι.

4 λύσεις για ενίσχυση σήματος του αδύναμου WiFi

Φυσικά, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Στην περίπτωση δε της ενίσχυσης του αδύναμου Wi-Fi, οι λύσεις που υπάρχουν είναι πολλές και αποτελεσματικές. Επίλεξε την κατάλληλη για τις ανάγκες σου και απόλαυσε υψηλή ποιότητα internet σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του σπιτιού, του γραφείου ή της επιχείρησής σου.

Λύση 1 | Ενίσχυση σήματος με WiFi extenderWiFi repeater)

Η πιο απλή λύση για να επεκτείνεις το σήμα του internet μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, ακόμα και σε «νεκρά» σημεία, είναι το Wi-Fi extender. Τοποθετείται εύκολα στην πρίζα, συνδέεται ασύρματα με το τοπικό δίκτυο μέσω του router και ενισχύει το σήμα του Wi-Fi ανάλογα με την εμβέλειά του. Πρόκειται όμως και για μία λύση με μειονεκτήματα, καθώς δεν διαθέτει δυνατότητα να καλύψει επαρκώς μεγάλους χώρους ή σπίτια με πολλά δωμάτια.

 Λύση 2 | Ενίσχυση σήματος WiFi με Powerline kit

Το powerline kit αποτελεί μία πιο αποτελεσματική λύση από το Wi-Fi extender, καθώς εξασφαλίζει μία πιο σταθερή σύνδεση με μειωμένες απώλειες σήματος. Περιλαμβάνει δύο συσκευές: μία που τοποθετείται σε πρίζα κοντά στο router και συνδέεται με αυτό μέσω καλωδίου ethernet και μία δεύτερη που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι, ακόμα και σε άλλο όροφο, προσφέροντας σήμα Wi-FI στη συσκευή που επιθυμείς. Ωστόσο, κάθε συσκευή Powerline μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μία συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Λύση 3 | Ενίσχυση σήματος με σύστημα Mesh WiFi

Μία ακόμα λύση για την ενίσχυση σήματος Wi-Fi είναι η τεχνολογία δικτύωσης Mesh. Ένα σύστημα Mesh αποτελείται από μία κεντρική μονάδα η οποία συνδέεται με το modem ή το router σου, καθώς και διάφορες συσκευές που συνεργάζονται μαζί της για να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο δίκτυο. Ο αριθμός των επικουρικών συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου που καλούνται να καλύψουν. Επίσης, τα προβλήματα κάλυψης δε μπορούν να επιλυθούν 100% με αυτόν τον τύπο συσκευής.

Λύση 4 | Ασύρματο internet με την εγγύηση της SkyTelecom

Η νέα εποχή απαιτεί νέες λύσεις! Αν αναζητάς τον ιδανικό τρόπο για την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξεις με καλώδια ή περιττές συσκευές, τότε απλά άλλαξε δίκτυο. Τώρα, η SkyTelecom φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την τεχνολογία του ασύρματου internet, το next best thing στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Το ασύρματο internet της κάνει την διαφορά από το κλασικό internet από δίκτυα οπτικών ινών, καθώς εξασφαλίζει:

  • Άριστη κάλυψη κάθε χώρου, χωρίς νεκρά σημεία
  • Πραγματικές σταθερές ταχύτητες 500 Mbps
  • Άριστη αποτελεσματικότητα, χωρίς απώλειες
  • Δυνατότητα τηλεφωνικής γραμμής VoIP τελευταίας τεχνολογίας.

Επίλεξε σήμερα το πρόγραμμα της SkyTelecom που ταιριάζει στις ανάγκες σου και επωφελήσου από τη νέα προσφορά της εταιρείας για μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή στο χώρο σου. Έτσι, μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος τόσο για την απόδοσή του σήματος της εταιρείας όσο και γενικότερα για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ενίσχυση σήματος Wi-Fi»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Έγραψαν για μας

Διαβάστε τα τελευταία online δημοσιεύματα για τη SkyTelecom & τις υπηρεσίες της!

«H SkyTelecom, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Σύρου για ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά στη στρατηγική επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της στο νησί. Το δίκτυό της βασίζεται στην τεχνολογία wireless internet – ασύρματου ίντερνετ χωρίς καλώδια – η οποία έρχεται να διαδεχθεί τις οπτικές ίνες και το ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Εξασφαλίζει εγγυημένες ταχύτητες, οι οποίες αποδίδουν στο 100%, χωρίς αποκλίσεις.»

quote

«Η SkyTelecom, ο πρώτος σε συνδρομητές εναλλακτικός πάροχος στην Ελλάδα και πρώτος σε συνδρομητές WISP πάροχος σε Ελλάδα και Βαλκάνια τολμά και επενδύει στη Σύρο με νέες υποδομές ασύρματου ίντερνετ. Έτσι, οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις τους.»

quote

«Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο 1ος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.»

quote

«Την ώρα που οι ταχύτητες των οπτικών ινών σταματούν στα 200 Mbps, το ασύρματο ίντερνετ της SkyTelecom αγγίζει τα 500 πραγματικά Mbps. Η δε διαφορά της ταχύτητας των οπτικών ινών είναι χαοτική σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού, από το οποίο ακόμα εξασφαλίζουν ίντερνετ εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.»

quote

«Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, η απόβαση της SkyTelecom αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά.»

quote

«Περνάει στην επίθεση σιγά-σιγά η SkyTelecom που φιλοδοξεί να αποτελέσει Νο1 Πάροχο Ασύρματου Internet και εγγυάται 100% πραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έως και 500Mbps.»

quote

«Η SkyTelecom δημιούργησε και προσφέρει μοναδικά πακέτα internet και σταθερής που χαρακτηρίζονται από κλειδωμένες ταχύτητες και άριστη ποιότητα, καθώς και τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.»

quote

«Η ραγδαία ανάπτυξη της SkyTelecom, του no1 σε συνδρομητές WISP παρόχου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το προϊόν το οποίο προσέφερε στους καταναλωτές δεν διακρινόταν από πραγματική καινοτομία και υψηλή ποιότητα.»

quote

«Το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα.»

quote

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση