Ενίσχυση σήματος Wi-Fi

Ενίσχυση σήματος Wi-Fi

Ενίσχυση σήματος Wi-Fi, ένα θέμα που αφορά κυριολεκτικά κάθε συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας. Υπάρχει άραγε έστω και ένα σπίτι ή επαγγελματικός χώρος που να διαθέτει ισχυρό σήμα σε κάθε του δωμάτιο, χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού πέραν του router; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό, καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι αρνητική. Όπως θα έχεις διαπιστώσει ήδη προφανώς από την εμπειρία σου στον προσωπικό σου χώρο, το Wi-Fi  παρουσιάζει πολλά «dead spots». Αυτός είναι και ο λόγος που το internet δεν πιάνει σε όλα τα δωμάτια, ή που το streaming του Netflix παγώνει κάθε λίγο και λιγάκι.

4 λύσεις για ενίσχυση σήματος του αδύναμου WiFi

Φυσικά, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Στην περίπτωση δε της ενίσχυσης του αδύναμου Wi-Fi, οι λύσεις που υπάρχουν είναι πολλές και αποτελεσματικές. Επίλεξε την κατάλληλη για τις ανάγκες σου και απόλαυσε υψηλή ποιότητα internet σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του σπιτιού, του γραφείου ή της επιχείρησής σου.

Λύση 1 | Ενίσχυση σήματος με WiFi extenderWiFi repeater)

Η πιο απλή λύση για να επεκτείνεις το σήμα του internet μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, ακόμα και σε «νεκρά» σημεία, είναι το Wi-Fi extender. Τοποθετείται εύκολα στην πρίζα, συνδέεται ασύρματα με το τοπικό δίκτυο μέσω του router και ενισχύει το σήμα του Wi-Fi ανάλογα με την εμβέλειά του. Πρόκειται όμως και για μία λύση με μειονεκτήματα, καθώς δεν διαθέτει δυνατότητα να καλύψει επαρκώς μεγάλους χώρους ή σπίτια με πολλά δωμάτια.

 Λύση 2 | Ενίσχυση σήματος WiFi με Powerline kit

Το powerline kit αποτελεί μία πιο αποτελεσματική λύση από το Wi-Fi extender, καθώς εξασφαλίζει μία πιο σταθερή σύνδεση με μειωμένες απώλειες σήματος. Περιλαμβάνει δύο συσκευές: μία που τοποθετείται σε πρίζα κοντά στο router και συνδέεται με αυτό μέσω καλωδίου ethernet και μία δεύτερη που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι, ακόμα και σε άλλο όροφο, προσφέροντας σήμα Wi-FI στη συσκευή που επιθυμείς. Ωστόσο, κάθε συσκευή Powerline μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μία συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SKYTELECOΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Λύση 3 | Ενίσχυση σήματος με σύστημα Mesh WiFi

Μία ακόμα λύση για την ενίσχυση σήματος Wi-Fi είναι η τεχνολογία δικτύωσης Mesh. Ένα σύστημα Mesh αποτελείται από μία κεντρική μονάδα η οποία συνδέεται με το modem ή το router σου, καθώς και διάφορες συσκευές που συνεργάζονται μαζί της για να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο δίκτυο. Ο αριθμός των επικουρικών συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου που καλούνται να καλύψουν. Επίσης, τα προβλήματα κάλυψης δε μπορούν να επιλυθούν 100% με αυτόν τον τύπο συσκευής.

Λύση 4 | Ασύρματο internet με την εγγύηση της SkyTelecom

Η νέα εποχή απαιτεί νέες λύσεις! Αν αναζητάς τον ιδανικό τρόπο για την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξεις με καλώδια ή περιττές συσκευές, τότε απλά άλλαξε δίκτυο. Τώρα, η SkyTelecom φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την τεχνολογία του ασύρματου internet, το next best thing στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Το ασύρματο internet της κάνει την διαφορά από το κλασικό internet από δίκτυα οπτικών ινών, καθώς εξασφαλίζει:

  • Άριστη κάλυψη κάθε χώρου, χωρίς νεκρά σημεία
  • Πραγματικές σταθερές ταχύτητες 500 Mbps
  • Άριστη αποτελεσματικότητα, χωρίς απώλειες
  • Δυνατότητα τηλεφωνικής γραμμής VoIP τελευταίας τεχνολογίας.

Επίλεξε σήμερα το πρόγραμμα της SkyTelecom που ταιριάζει στις ανάγκες σου και επωφελήσου από τη νέα προσφορά της εταιρείας για μία εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμή στο χώρο σου. Έτσι, μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος τόσο για την απόδοσή του σήματος της εταιρείας όσο και γενικότερα για την επιλογή σου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ενίσχυση σήματος Wi-Fi»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

Γίνε συνδρομητής

Αποστολή

Αναζήτηση