Πώς να μπλοκάρεις κάποιον στο Viber χωρίς να το καταλάβει; Αν κι εσύ χρησιμοποιείς την εφαρμογή, τότε η παραπάνω ερώτηση είναι πιθανό να έχει περάσει και από το δικό σου μυαλό. Στον κόσμο των social media και των εφαρμογών τύπου messenger υπάρχουν πολλοί χρήστες που μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σου, κάτι που στην πραγματικότητα ενδέχεται και να μην το θέλεις. Στο Viber ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και πιο ευνοϊκά, καθώς για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου, χρειάζεται να έχει τον αριθμό σου σε αντίθεση με άλλα κοινωνικά μέσα. Ακόμα όμως κι έτσι, σίγουρα θα έχεις κάποιους γνωστούς οι οποίοι θα σε έχουν… ενοχλήσει. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, το block μοιάζει… μονόδρομος!

Τι σημαίνει στην πράξη ο αποκλεισμός στο Viber

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, ας δούμε τι συμβαίνει όταν αποκλείεις κάποιον από τις επαφές σου στο Viber:

  1. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου με κανένα τρόπο
  2. Δεν είναι φανερή η κατάσταση σύνδεσής σου, δηλαδή αν είσαι online ή όχι
  3. Δεν έχει τη δυνατότητα να σε προσθέσει σε ομαδικές συνομιλίες

Όλα αυτά μοιάζουν ως η ιδανική λύση όταν έχεις ήδη στο μυαλό σου κάποιο άτομο που θα ήθελες να μπει σε αυτή τη λίστα. Ο λόγος που δε μπορεί να γίνει αντιληπτό, ότι έχεις μπλοκάρει κάποιον, οφείλεται στο ότι το Viber δε στέλνει καμία ειδοποίηση στους χρήστες που έχεις αποκλείσει, το προφίλ σου συνεχίζει να εμφανίζεται σε αυτούς ενώ αν προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σου θα φαίνεσαι σαν να είσαι «Προσωρινά μη διαθέσιμος». Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί κάποιος ότι τον έχεις κάνει block είναι να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σου από άλλο αριθμό τηλεφώνου.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αποκλείσεις κάποιον στο Viber

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή αφού θα χρειαστεί μόνο να μπεις στην εφαρμογή, στη συνέχεια να πατήσεις κάτω δεξιά στα «Περισσότερα» και έπειτα στο ιδιωτικό απόρρητο και στη λίστα αποκλεισμού. Εκεί θα βρεις όλες τις επαφές του τηλεφώνου σου, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τις ανεπιθύμητες επαφές που θέλεις να μπουν στη λίστα. Συχνά όμως συμβαίνει να επικοινωνούν μαζί μας διάφοροι άγνωστοι αριθμοί συνήθως για διαφημιστικούς σκοπούς, το οποίο ορισμένες φορές μοιάζει επίσης ενοχλητικό. Στην περίπτωση αυτή, πριν ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία θα χρειαστεί πρώτα να αποθηκεύσεις τον αριθμό στις επαφές σου και έπειτα να τον προσθέσεις στην block list. Εναλλακτικά, σου δίνεται και η επιλογή όταν πας να αποθηκεύσεις την επαφή, να κάνεις αναφορά του μηνύματος ως «Ανεπιθύμητο» κάτι το οποίο είναι ιδανικό αν ο λογαριασμός σου έχει γεμίσει από ατελείωτα spam. Ακόμη, για να μη γίνει αντιληπτό στους διάφορους χρήστες ότι τους έχεις αποκλείσει θα χρειαστεί, επίσης, να προσέξεις να μην είστε και οι δύο σας μέλη σε κάποια ομαδική συνομιλία, καθώς τότε εκείνος θα μπορεί να δει τα μηνύματα που γράφεις εκεί ενώ εσύ όχι.

Απογείωσε την εμπειρία σου στα Social Media

Αφού έμαθες λοιπόν πώς θα αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του Viber σου στο μέγιστο και με τον καλύτερο τρόπο, κάνε το ίδιο και με το Internet σου! Ανακάλυψε το ιδανικό Home πακέτο για εσένα για να απολαμβάνεις την εμπειρία των αγαπημένων σου social media στο έπακρο – και όχι μόνο. Η SkyΤelecom είναι ο κορυφαίος πάροχος ασύρματου Internet στην Ελλάδα προσφέροντάς σου τις υψηλότερες ταχύτητες και μάλιστα κλειδωμένες & εγγυημένες! Για να έχεις μάλιστα μία ολοκληρωμένη άποψη, μπορείς να κλείσεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει για μία εντελώς δωρεάν δοκιμή.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πώς να μπλοκάρεις κάποιον στο Viber χωρίς να το καταλάβει»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο SkyTelecom Blog.

 

Γίνε συνδρομητής

    ΔΩΡΕΑΝ Δοκιμαστική Περίοδος Try&Buy
    Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Το skytelecom.gr δεν θα διαθέσει σε τρίτους τα στοιχεία σας.